30 november 2008

Part Of The Weekend Never Dies

Deze briljante intro van de documentaire 'Part Of The Weekend Never Dies' over Soulwax werd gemaakt door Ed Banger. De (overigens minstens zo interessante) documentaire is van Saam Farahmand.

29 november 2008

Impossible

How technology's accelerating power will transform us

Nanobots! Yeah!

De eenogige slang?

Gisteren boven de urinoirs van het Tuschinski zagen we deze twee posters hangen. We twijfelen nog of dit bedoeld of onbedoeld grappig is...



28 november 2008

Ideaal



Goede docu trouwens (uit 2007)...

Perfect Shuffle 23

Langzaam heupwiegen, zachtjes schokschouderen of loom hoofdknikken mag, hoor. PS 23 heeft veel soul en oldies (die voor ons toch weer (ver)nieuw(d) waren). Bijvoorbeeld die ongelofelijke remix van een Elvis nummer (met dank aan Guuzbourg) en de ontdekking van deze maand: Terry Callier (daarom ook 2 nummers van deze held). Ray wees ons op de Zero 7 remix van een van zijn nummers...thanks! HIERRR staat ie voor Mac. HIERRR voor PC. Enjoy!



27 november 2008

Het Zesde Vlak message to the world:

Hoofpijnwijn

De In de schoen/Onder de boom-kneiters van 2008

De verlanglijstjes-tijd is weer aangebroken. Schrijft u mee? Heeft (want 'Hebt' blijft raar klinken) u tips? Laat het ons weten. Onze hart klopt in ieder geval vol verwachting door dit apparaat...


Incredible Jet Pack Flight Over Canyon - Watch more News Videos

Office rap



Thanks Mitch!

Hoog

26 november 2008

Perfect Nightingirls

Paul Bos aka VeelBomen bracht 8 dames bij elkaar en doopte ze 'nightingirls': dames met zeer interessante stemmen, en diepgaande levens (en andersom). HIERRR voor Mac. HIERRR voor PC. Onder het artwork de bijsluiter, en die moet je altijd even lezen van de dokter.





Stuk voor stuk nachtegaaltjes. Maar bij de meeste ging het leven niet helemaal 'perfect'. Amy hoef ik niet uit te leggen. Die heeft niet alleen het zingen van Billie Holiday afgekeken. Billie kon er wat van. Die heeft redelijk wat drank en drugs naar binnen gewerkt. In 1959 werd dat haar fataal. Ella Fitzgerald was later in haar leven ook dagelijks met naalden in de weer. Nee, niet met drugs, wel met insuline, Ella was diabeet. Dinah washington is overleden aan een overdosis...afslankpillen. Melody Gardot is clean maar heeft een ernstig auto-ongeluk gehad. In de 2 jaar tijd dat ze moest revalideren (weer leren lopen etc) heeft ze het debuutalbum Worrisome Heart geschreven. Duffy houdt het tot nu toe allemaal erg netjes hoewel haar stem klinkt alsof ze al 24 jaar leed achter de kiezen heeft. En huilen kan ze ook, zie de clip Warwick Avenue, prrrachtig. Room Eleven doet het allemaal ook erg netjes. Zangeres Janne Schra is een lief meisje. Heeft vroeger misschien eens een Raider gejat bij Jamin. Meer niet. Oh ja, laatste nummer is van triphop(!) band Portishead. Zangeres Beth Gibbons past prima in het rijtje en sluit het perfect af met haar getergde stem begeleid door een blije ukelele.

Is de imperfectie van de dames nu de rode draad? Nee. Rode draad is dat de dames allemaal erg fijn kunnen zingen, perfect zelfs, op een soortgelijke manier. Ze slingeren de luisteraar vaak heen en weer tussen verdriet, troost en blijdschap. Met een stem vol melancholieke en getergde kracht. Ik heb voor nummers gekozen waarbij de zang het beste uit de verf komt. Weinig instrumenten, weinig tempo, veel kippenvel.

Zie de maan schijnt door de bomen, heerlijk avondje is gekomen, koptelefoon op, ogen dicht en luisteren maar! - Paul Bos

A Skin Too Few

Vanavond (23:20u - 0:10u) op Nederland 2 een documentaire over Nick Drake. Het über-miskend talent die na dappere maar mislukte pogingen om met zijn prachtige muziek gehoord te worden, uiteindelijk wel een geslaagde poging ondernam om uit het leven te stappen. Hier de eerste 8 minuten van dit geweldige portret...

25 november 2008

Global Warming. Probeer het nu!



Officieel auw



Thanks Erik

Nu ook voor PC: Perfect 20//08 & De Top 20 van 2008

Perfect 20//08 is een compilatie van 20 nummers van de beste 20 platen van het jaar. Dus niet de 20 beste nummers van 20 platen. Bij het maken van deze Perfect Compilatie hebben we (Niels, Henneaux & Wlbrt) vooral gelet op de compilatie-waarde. Enjoy! HIERRR vind je 'm voor Mac. En HIERRR voor PC gebruikers.



Het boek? Ik vond het spel beter...

Hoe je PSP te spelen in de klas...




Slechtste travestieten ter wereld (wel mooie foto's)





Pink (of: Joehoe, ik sta vrij-hij 2)



Check 'm HIER.

Via Mitch

24 november 2008

Weird Fishes/Arpeggi

Tom Geraedts maakte dit...


Radiohead - Weird fishes/Arpeggi from Tom Geraedts on Vimeo.

...en schreef dit:
In our lives we meet people, connect with them, love them, but in the end they always seem to leave. For me this record is about the 'lifestrings' of each one of us mixing with each other and eventually breaking up again.

We travel the world, and we will always meet new people. But the people that are already in your heart, will never fade away. The memories stay, even if you are all alone in the end.

Fuel

Zie het portfolio van Fuel Design. Nice.

Het Zesde Flap mini-primeur



Via Hakan

As Real As It Gets

[Click to enlarge]



Via Paul.

Spam is Poetry

Een bloemlezing van de verleidelijkste teksten uit de allerdonkerste kelders van de marketing... HIER.



Thanks Hans!

23 november 2008

Striking gold: Google maakt het fotoarchief van Life Magazine toegankelijk

Je kunt nu zoeken in meer dan 10 miljoen foto's in DIT extreme archief. Wij zochten op 'Woodstock'.







Thanks Mitch

Hot Wheels



22 november 2008

Perfect Plaid

Paul Swagerman maakte Perfect Plaid. Precies. Dat hadden wij ook...Perfect wat? Paul legt, onder het artwork iets meer uit. Maar wie het voelen wil, moet maar luisteren... HIERRR ligt ie klaar.



"Muziek voor de toekomst! Geïnspireerd door ufo's, griekse numerologie en andere science fiction. Soms donker en diep, soms lekker goofy vrolijk mét ... (hoe heet zo'n blikken surinaamse holle trommel?) Plaid, 'welsh' voor 'party', is 't voormalige 'The Black Dog'. Bekend van hun remix werk voor o.a. Goldfrapp, Björk en Red Snapper. Nu vooral bezig met filmmuziekprojecten".

Een treadmill is bedacht zodat mensen binnen kunnen rennen. Maar dit apparaat draait de wereld 180 graden om en dan nog 'ns binnenstebuiten

Stoepkrijten 2.0





Zie hier de gehele 'overzichtstentoonstelling' van Peter Gibson's werk.

Via Hans

20 november 2008

De Top 20//08 Print 'm uit-Knip 'm uit-Hang 'm boven je bed-A3 Poster



[Click to enlarge, appeltje p to print]

Perfect 20//08 & De Top 20 van 2008

Perfect 20//08 is een compilatie van 20 nummers van de beste 20 platen van het jaar. Dus niet de 20 beste nummers van 20 platen. Bij het maken van deze Perfect Compilatie hebben we (Niels, Henneaux & Wlbrt) vooral gelet op de compilatie-waarde. Enjoy! HIERRR vind je 'm voor Mac. En HIERRR voor PC gebruikers.





Maar goed, even terug naar die 20 'beste' albums van het jaar...dat impliceert een ranking. En da's lastig. Tenzij je natuurlijk voldoende populatie hebt (Wiskunde A, 2e jaar, blok 3), dan is het zeker mogelijk om een betrouwbaar overzicht te krijgen. W hadden 64 mensen maar liefst. Deze lijst is betrouwbaarder dus dan, pak 'm beet, een gemiddelde Iens restaurant-recensie. De lijst is, zoals Niels stelde 'wel erg voor semi-alt., blanke, middelbare mannen'. Jazeker, echte hardcore hip hop en 'dance' ontbreken veelal in deze lijst. Maar voor die genres was het gewoon niet echt een goed jaar. Niet dat alles slecht was, maar er was geen sprake van echte buitencategorie...

De eerste 5 album van de top 20 verdienen iets meer aandacht.

1. Elbow // The Seldom Seen Kid

Dit is dus de absolute nummer 1. Boven alle twijfel verheven. Dat vinden veel mensen, er zijn ook twijfelaars. 11 grote kleine liedjes, bezongen met een prachtige stem. Wat een band. Wat een jaar. 18 jaar samen, en dan (pas) je beste album maken, een Mercury Award in de wacht slepen en volle zalen op de banken krijgen...

2. The Last Shadow Puppets // The Age of the Understatement.

En dit is dan logischerwijs de absolute nummer 2. Het uitdehandgelopen-hobbybandje van Alex Turner en Miles Kane. Alles is er natuurlijk al over dit album en deze helden gezegd. Over the looks, het geluid, de 22 jaar, de referenties, de half-goden die ze beiden zijn...

3. Fleet Foxes // Fleet Foxes

Stiekem is dit natuurlijk het album dat wij nog draaien als alle dagen zondag zijn. Fleet Foxes, uit Seattle nota bene. Er zit van alles in: Beach Boys, Crosby Stills & Nash, gospel, pop. Bri-hil-ja-hant.


4. MGMT // Oracular Spectacular

MGMT is voor ons Bowie meets The Flaming Lips. Maar er vallen nog wel meer combinaties te maken. Uit 2008, maar in werkelijkheid tijdloos (om maar weer eens een cliché uit de kast te trekken). Shape-shifting psychedelic pop, lazen we ergens. Dat zal dan wel kloppen.

5. Bon Iver // For Emma, Forever Ago

Uitgesproken als 'bohn ie-vair', 'goede winter' op z'n Frans. Oor vond het waarschijnlijk daarom ook de 'ultieme winterplaat'. Hypnotiserende harmonieën waarbij het voelt alsof of elk moment de storm kan losbarsten (toe maar, poëtische lyriek). Prachtig. Laat zich goed mengen met Fleet Foxes & MGMT.

En de nummers 6 t/m 20:

6. Vampire Weekend // Vampire Weekend
Al zou het jaar eindigen in het voorjaar, was dit de winnaar geweest.

7. Duffy // Rockferry
Natuurlijk is het niet de nieuwe Amy Winehouse. Maar zeker wel het aangetrouwde achternichtje van Dusty Springfield.

8 De Jeugd Van Tegenwoordig // De Machine
Die beats. Die gasten. Die teksten.

9. TV On The Radio // Dear Science
Net als Radiohead begrijpen we dit ook pas echt in de 2034. En nu al vinden we het goed. Deze jongens komen ook hard!

10. Santogold // Santogold
Heerlijk gefreakte kwartjesraap-muziek gemixt met dub, Electronica, punk rock, reggae, new wave, ska en hiphop. Een soort 10.000-granen brood, boordevol goeie dingen.

11. Kings of Leon // Only by the Night
Alleen al om de single Sex on Fire. Recht zo die gaat-rock met een heel slim randje.

12. Shearwater // Rook
Other people also liked Bon Iver & My Morning Jacket...

13 Raphael Saadiq // The Way I See It
Op papier is een man die Marvin en Smokey 40 jaar later doet, zeker na een mevrouw uit Engeland die op dezelfde wijze miljoenen verkocht (en van schrik aan de foute drugs ging), een slecht idee. Met genoeg talent, zo'n Stem, zulke songs en in werkelijkheid is dit wat je wil horen.

14. The Kooks // Konk
Last fm zegt: Similar artists: Arctic Monkeys, The Wombats, Razorlight, The Fratellis, The Last Shadow Puppets. Een beetje waar. Alleen dan net even wat minder 'geniaal', en soms is dat ook wel fijn...als het net even wat luchtiger moet.

15. My Morning Jacket - Evil Urges
Geldt bijna hetzelfde voor als bij Shearwater.

16. The Ting Tings // That's Not My Name
Natuurlijk is het Peaches op herhaling. Ok, het is minder hoekig en het swingt iets meer.

17. Foals // Antidotes
De track Olympic Airways mag echt de hele dag aan. Alleen mensen die de hele dag Technische Death Metal uit Noorwegen draaien vinden dat een slecht nummer.

18. The Streets // Everything is Borrowed
Alles is geleend...van zichzelf. Volstrekt origineel, blijft hij. Het is nooit meer zo goed als Original Pirate Material geworden. Misschien had ie er net als Elbow 18 jaar mee moeten wachten. Maar het staat niet voor niets in de Top 20. En de track On The Edge Of A Cliff is briljant!

19 Bloc Party // Intimacy
De sound blijft te gek. Onderhuidse agressie, rusteloos...Niet voor op zondagochtend in ieder geval, maar dan blijven er nog een hoop ochtenden, middagen en avonden over.

20. LeLe // Flage
Dikke vette knipoog/vinger naar alles wat goed fout is in de popmuziek en tóch gewoon er in slagen om een goed album te maken. Da's knap. Of het uiteindelijk echt beter is dan Glasvegas (nr 22) of José James (26), daar twijfelen we over...maar fuck it: het is Hollands én goed én grappig én hij met z'n haar zo van links naar rechts is de bom.