20 januari 2009

Dexter

Wellicht al gezien of over gehoord, de televisie-serie (of eigenlijk moet je zeggen DVD-serie, want zulke series kijk je natuurlijk niet op tv) Dexter? If not: gaat dat zien. Deze serie is er eentje in het kwaliteitsrijtje The Sopranos/Six Feet Under/The Wire/Mad Men.

Dexter werkt bij de Miami Police Department als forensisch expert, gespecialiseerd in bloedspat-analyse. Daarnaast heeft hij de onbedwingbare neiging om mensen te vermoorden die het in zijn ogen verdienen. En dat doet deze Engel des Doods natuurlijk niet met een bloederige drive by op klaarlichte dag, maar daar gebruikt hij een nogal chirurgische methode voor. Tegelijk neemt hij ons mee in zijn denkwereld, waardoor je een kijkje krijgt in het dagelijkse leven van een sociopaat. Hij neemt je mee in zijn bizarre overwegingen, overtuigingen en onzekerheden en langzaamaan ga je geloven dat er toch iets goeds in deze man schuil gaat - die overeenkomst heeft Dexter ook met The Sopranos - en dat hij handelt vanuit rechtvaardigheid...

Ok, leuke poging om de televisierecensent uit te hangen, de titel-sequentie zet de sfeer veel beter neer:

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goeie serie. ook geweldig is; www.hbo.com/trueblood, al is het alleen maar vanwege de te mooie intro.

grt, Maarten

Robin zei

Vanaf maandag 1 maart ook het 2e seizoen te zien via 13thstreet tv zender die te zien is via caiway en upc digital. Mocht je toch de dvds niet bij de hand hebben.