11 oktober 2007

Te laf voor de manbag



'Reclamemensen' kijken natuurlijk altijd mee over de schouders van het tijdsbeeld. En mode hoort daar zeker bij. We zijn niet super-hip, wij gaan 'actueel' gekleed. We weten bijvoorbeeld nu al dat de espadrille dé hit wordt van Zomer 2008. Maar vandaag willen we het hebben over iets wat ons nu opvalt op straat: de manbag. Meestal gezien als klein-formaat schoudertas (maar ook al gespot in de nog explicietere variant: het lederen polstasje). De mannentas is absoluut een fashion-item, maar hij biedt ook functionaliteit. En dat is goed.

Want we hebben een telefoon, een portemonnee (tenminste... waar is die eigenlijk?!!!) en ook gewoon klein- en papiergeld in de broekzak. We hebben een ipod, een serieuze sleutelbos, een lenzendoosje, een Vicks Inhaler, visitekaartjes, een portemonnee (pfff...we hebben 'm gevonden hoor! Onderin de tas!). We hebben een trajectkaart, een geldig legitimatiebewijs en we hebben de neiging om minstens 6 x per dag te denken dat we beroofd zijn (op straat, in de trein of door de werkster). En dat komt natuurlijk weer door die laptoptas, die spijkerbroek en die winterjas die alledrie veel te veel zakken hebben.

Ons leven schreeuwt om een manbag. Eén enkele beslissing en we zouden te allen tijden weten waar iets is. Op het moment dat we denken 'o jee, waar is...?', weten we 't eigenlijk al: in de manbag. Maar weet je wat het is? Al die voordelen en toch durven we het niet. We zijn te laf voor de mannentas! Zegt deze angst voor de mannentas iets over onze mannelijkheid ? Wordt deze erdoor ondermijnt? Of zijn we niet man genoeg? Of zijn we toch niet zo modieus als we dachten? Zijn we bang zijn dat we er niet mee weg komen? Zoals ons achtereenvolgens is overkomen met het tuinpak, de truckerspet en de wortelbroek. Dit houdt ons nu al weken bezig ...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

haha fag

Wilbert Leering zei

Juist niet toch?

- Het Zesde Vlak