11 december 2007

H2OPE

Eén van de meest interessante/hoopvolle dingen van 2007 - ja, het einde van het jaar schreeuwt ook bij ons om eindlijstjes, terugblikken en afsluiten - is de Solar Bottle van Jan van Mol. Zeker in het kader van 'we moeten nu echt wel iets concreets gaan doen aan het beter maken van de wereld'. Schoon drinkwater is dan natuurlijk een mooi begin.



De Solar Bottle maakt het mogelijk om heel snel vervuild water te desinfecteren. Hoe werkt het? De ene kant van de fles is transparant en zorgt voor maximale opvang van UV stralen. De andere kant is van aluminium. Dat zorgt er weer voor dat de temperatuur in de fles snel stijgt, waardoor de bacteriën worden gedood. Dit is heel simpel het verhaal van de Solar Bottle. Het kan trouwens nog simpeler: vervuild water in de fles, fles 6 uur op het dak leggen in de zon, schoon water. Het ding schijnt ook nog eens heel betaalbaar te zijn.

Het ontwerp won eerder al de eerste prijs bij de INDEX Award 2007. Wij stellen voor dat 3FM een deel van het geld dat zij ophalen met hun De Wereld Schreeuwt Om Drinkwater-actie in dit product steekt...

Via Sign of the Times.

Geen opmerkingen: