14 juli 2009

*UPDATED * Doe mee: maak je eigen 'Random Album Cover'

1) Ga naar Wikipedia en druk op “random” of klik hier. De titel van het eerste random Wikipedia artikel dat je tegenkomt is de naam van je band.
2) Ga naar Random Quotations of klik hier. De laatste vier of vijf woorden van de laatste quote op de pagina vormen de titel van je eerste album.
3) Ga naar Flickr en druk op “explore the last seven days” of klik hier. De derde foto, maakt niet uit wie of wat erop staat, dient als cover van je eerste album.
4) Start Photoshop (of de online foto-editor pixlr.com) maak van de resultaten bij punt 1, 2 en 3 een hoes voor het debuut-album van je band.

Stuur 'm naar ons (wilbert@houdini.nl) of post 'm op naar Facebook met deze tekst in de “caption” en tag alle vrienden die je wil laten meedoen.

Prijs (jaja, de 'call to action'): Bij de beste hoes maken we een passende compilatie...

Dit werd de onze:Marin van Campen maakte deze:Deze is van Manja van Buul:Marcel Steeman's lot kwam hier op:@sjoerd leverde een dubbel-cd:en @nrbrt randomized dit album bij elkaar:Niels' debuutalbum:Pluk plukte deze bij elkaar:Rene Sebastian:Eric Smilde 'creëerde deze:@RuSt kwam met dit prachtige resultaat op de proppen:Johan '@ajwvdberg' van den Berg:Robin 'RAWK!' Winters:Linus, from Germany:Jeroen Smeets vertedert:Luuk Kloosterboer brengt de Heer tot ons (tenminste, dit moet een gristelijk album zijn...)Monica gaf ons iets om te overwegen (of juist niet):Dave Luza:Brenda mailde dit hoesje:Machteld Maris stuurde dit kersverse album:Jimme Bakker heeft in ieder geval de coolste bandnaam:Boem. Jimme Bakker's bandnaam heeft een concurrent. Roh!'s:Dit moet wel een minimalistische dub-step herentrio zijn, waar Leo Middendorp mee komt:Janco Kulik kwam hiermee, V2 overweegt de band te tekenen:Jurrian Loof's inzending:En deze is van Desmond Haneveer:Robbert Dijkstra:Vincent van Looij pakte ook nog eens het favoriete lettertype van Jurrian Loof erbij om het echt compleet te maken:Jacqueline van Dongen schudde dit uit haar mouw:Mirko mailde terecht "ik had geluk met mijn beeld van flickr maar pech met mijn bandnaam" (bandnaam = nuclear FMRP interacting protein 1, maar dat wist je natuurlijk al).Frank Meeuwsen mailde gelijk de band's bio erbij:

Zeer urgente Finse folk, dit is hun derde demo, bekend geworden van de zomertoer over de griekse eilanden. Spelend in kantine's terwijl ze overdag bijbeunden als animatieteam op diverse campings. Het is een wat tragisch verhaal, maar deze demo zal veel goed gaan maken, de fanschare groeit met elke muisklik...
Peter van Grieken mailde de hoes van het album van de verre verre achterneef van Paolo Conte:Sanne Bruinstroop, prachtig:Johan Voets kwam met dit Tsjechische lounge-album:Maarten Rijnders wist nog te vertellen:

Het na het Duitse 'penis incident' solo verder gegane 'Cannibal' waarna de album titel een bijzondere nasmaak krijgt...Antonie Fountain randomiseerde het debuut-album van deze ongetwijfeld Baskische band:Pim van de Werken:Ivo Victoria driewerf goed:Leen Kievit construeerde deze:Soms helpt het toeval 2 handjes...Tim Mooij's:Thomas Krause:Wieteke Koster komt met een zeer gelukkige ééntwee tussen beeld en tekst:Roos' lot houdt van bloemen:Roos Veldhuizen:Hans aka DDay:Jaco Kazius:Barbara Dijke:Via Jax.

12 opmerkingen:

Marin zei

Zie net dat ik vergeten ben de titel rechts te lijnen...

Anoniem zei

De onze is ook uit het lood...maar da's eigenlijk logisch we zitten nog op 'elementary school'.

- HZV

b°b zei

Best een geslaagd album: http://twitpic.com/a89ke

buro RuSt zei

Dat plaatje en de titel van Rene Sebastian! Jeetje. Net een hotel-sign en al. Zoveel toeval :-)

Anoniem zei

Het is kismet!

- HZV

buro RuSt zei

hihi: Madrasatul Waizeen is a centre of Shia Islamic education in the city of Lucknow, India.

Jimme zei

http://twitter.com/jimme/status/2632532740 Neighborhoods of Montevideo is best een goede bandnaam.

Marin zei

Er zijn wel meer opvallende 'toevalligheden'.
@nrbrt heeft in de bandnaam 'Foreign Languages', de tekst in het boek is Italiaans. De albumtitel bevat 'envisage' en laat er nou net een bril in het beeld zitten...

Brenda heeft als bandnaam 'National Highway 51' gevonden, daar kwam 'random' een beeld van een snelweg bij...

;-)

Het Zesde Vlak zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Het Zesde Vlak zei

Wij kregen dit verhaal doorgestuurd Jax (wellicht is hier en daar is de indruk ontstaan dat Het Zesde Vlak het idee van Random Cover Art heeft bedacht. Onzin, natuurlijk.). We zien hoe ontzettend leuk het is, dus we raakten ook wel geïnteresseerd in hoe dit is ontstaan.

Het Random Cover Art-verhaal is een meme. Een meme? Ja, een meme.

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_meme

En deze meme is gestart door ene Karakrio (die heeft zeker z'n haar zo, van links naar rechts):

http://www.flickr.com/photos/karakrio/.

De Boston Globe berichtte er dit over in begin 2008:

http://www.boston.com/bostonglobe/ideas/brainiac/2008/02/cd_cover_meme.html berichtte erover in februari 2008.

Karakio kwam met de briljante formule en die formule vond z'n weg over het internet. Een kettingbrief nieuwe stijl dus. Jax wees ons er op, wij hadden er nog nooit van gehoord, maar echt honderden sites:

http://www.google.nl/search?hl=nl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&hs=ymU&q=random+album+cover&btnG=Zoeken&meta="

gingen ons voor en ook wij met z'n allen geven het weer door...

Maar feit is en dat bewijzen de inzendingen: die formule is briljant én werkt. We zullen extra hard ons best moeten doen op de Perfect Shuffle hoesjes. :-)

mir zei

echt een leuk idee (-:

Anoniem zei

Good fill someone in on and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thanks you seeking your information.